Alternativ styrketræning med spåner

Vi har fået en ordentlig omgang spåner hjem, fordi de er billigere end træpiller, som vi ellers fyrer med her i huset. Tanken var så, at fyre med dem i et stykke tid og se, hvor effektivt de varmer ift mændge og pris, så vi ved, om det er bedst at fyre med træpiller og spåner vinteren over. Det ser ud til, at spånerne ikke er vejen frem, men noget godt er der kommet ud af forsøget. Vi fik spånerne leveret i poser af 15 kg og dem har jeg så gået og slæbt på – og det var effektiv styrketræning! Det her med at skulle flytte rigtigt mange poser kræver jo en række bevægelser, der tilsammen styrker både ben, ryg og selvfølgelig arme, hvis man ellers ved, hvordan man skal løfte og bære. Det gør jeg heldigvis 😉

Det var en super fed måde at ‘træne’ på, for jeg fik lige et afbræk ift den sædvanlige styrketræning, hvor det hele er meget fokuseret på repetitioner og den rigtige intensitet. Her var det mere opgaven med at få poserne flyttet og stablet på en smart måde, der var i fokus, og det gjorde, at jeg ikke kom til at kede mig så hurtigt som ellers. Det er selvfølgelig ikke afgørende om poserne er fyldt med spåner eller træpiller, men det er første gang, vi har fået poserne leveret uden for døren (endnu et forsøg for at se, om vi kunne spare lidt på den service, der ligger i, at de normalt bærer dem ind og stabler dem for os).

Det kan godt være, vi skal tilbage til træpiller, men jeg tror, jeg vil bære dem ind selv fremover – så får jeg også lidt alternativ styrketræning med i prisen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *